Riigikogus loodi Sultsi kasiinosaarte toetusrühm

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks varinat Märt Sultsi tehisaaartest või kultuurilaidudest, mille suurim ja tähtsaim osa on kasiinosaar. Selle kõrvale jäävad moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar.
Üks varinat Märt Sultsi tehisaaartest või kultuurilaidudest, mille suurim ja tähtsaim osa on kasiinosaar. Selle kõrvale jäävad moodsa kontserdisaaliga kultuurisaar ning mõnusaks ajaveetmiseks mõeldud peresaar. Foto: OÜ Ars Projekt

Teisipäeval loodi riigikogus teiste ühenduste kõrval ka Paljassaare kultuurilaidude toetusrühm, mille esimees on keskerakondlane Märt Sults ning liikmeteks Vabaerakonna fraktsiooni liikmed Artur Talvik ja Krista Aru.

«Ma ütlesin juba uuele keskkonnaministrile Marko Pomerantsile ka, et ole kena, niipea kui sind ametisse määratakse, otsi minu kultuurilaidude mapp välja ja vaata viimast äraütlemist, mida sinu eelkäija tegi. Keeldumise põhjus oli see, et sardiinid ei saa kultuurilaidude tõttu Paljassaare lahes kudeda. Ütlesin talle, et palun vaata see üle ja läheme asjaga kiiresti edasi. Sest nagu näha, ei kavatse uus suurepärane koalitsioon haridusele sentigi kulutada,» rääkis Sults.

Tema kasiinosaarte nime all alguse saanud projekti eesmärk on hasartmängude Tallinnast välja viimine ja nendega teenitava raha investeerimine Tallinna koolidesse. Sultsi kasiinosaarte või uuema nimega kultuurilaidude projekti on peetud utoopiliseks, kuid kuni valimisteni koolidirektori ametit pidanud Sults on paberliku asjaajamisega jõudsalt edasi rühkinud. Tõsisemaks takistuseks on talle saanud keskkonnamõjude hindamine, mille puhul nõuab ministeerium Sultsi väitel mõttetuid ja ebaolulisi asju.

Piltlikult öeldes on kavandatavate kultuurilaidude asukohas vee sügavus alla meetri, kuid Sultsi väitel nõutakse temalt mereuuringuid, mis on nii põhjalikud, et isegi Eesti riik pole neid tellida suutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles