Tallinna Linnaarhiivi trükis osutus populaarseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Linnaarhiiv

Aasta eest ilmunud esinduslik dokumentide kogumik «Tallinna ajaloo lugemik. Dokumente 13.-20. sajandini» on läbi müüdud ning trükisest on juba ka uus tiraaž ilmunud.

Tallinna ajaloo lugemik tutvustab linna ajaloo allikaid keskajast 20. sajandi alguseni: valitsejate ürikud, linnaseadused, rae määrused, asjaajamisraamatud, aga ka linlaste erakirju, teatrikuulutusi jms, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

518-leheküljelises kogumikus avaldatud 129 dokumenti kajastavad Tallinna õiguskorda, rae töökorraldust, välissuhtlust, kaubandust, käsitööd, vaimuelu, hoolekannet, sõja-, katku- ja näljaaegu. Valdav osa dokumentidest on tõlgitud ladina, saksa või vene keelest ja  suur osa dokumentidest on avaldatud esmakordselt. Enamus dokumente pärineb Tallinna Linnaarhivist, üksikute teemade käsitlemisel on kaasatud teisi mäluasutusi.

Kõige soodsamalt, hinnaga 15 eurot on raamat müügil linnaarhiivi kantseleis.

Kogumiku koostasid Tiina Kala, Juhan Kreem, Lea Kõiv (toimetaja), Kalmer Mäeorg, Anu Mänd, Triin Parts, raamatu kujundas Piret Niinepuu-Kiik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles