Stockmanni kaubamaja kavandab juurdeehitust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev valge hoone lammutatakse ning selle asemele ehitatakse kaubamaja pikendus.
Pildil olev valge hoone lammutatakse ning selle asemele ehitatakse kaubamaja pikendus. Foto: Google StreetView

Tallinna linnavalitsus võtab homsel istungil vastu detailplaneeringu, mis lubab rajada Stockmanni kaubamajale juurdeehituse.

Liivalaia tn 49 // 53 //, Maakri tn 25 // 27 kinnistu ja Liivalaia tn 51 kinnistu detailplaneering hõlmab 1,76 hektari suuruse maa-ala. Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on luua võimalused kuue maapealse korrusega kaubamaja hoonele kuni viie maapealse korrusega juurdeehitise rajamiseks ning parkimismajale kahe parkimistasandi peale ehitamiseks, see tähendab kuuenda korruse ja katusele avaparkla lisamiseks.

Detailplaneering näeb ette Liivalaia tn 51 krundil asuva hoone lammutamise ning selle asemele tulebki viiekorruseline juurdeehitus.

Jalakäijatele harjumuspärase keskkonna säilitamiseks ei ole kõnniteede lahendust muudetud. Praegu on Stockmanni kaubamaja parkimismajas 405 parkimiskohta. Ümberkorraldustega kavandatakse juurde 74 parkimiskohta.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles