Tallinna äriühingute nõukogud koosnevad peamiselt keskerakondlastest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tallinna linnavalitsuse moodustatud nõukogudes ja komisjonides on suures ülekaalus keskerakondlased, selgus linnavolikogu liikme arupärimisest linnapeale.

Edgar Savisaare vastusest selgub, et Tallinna linna äriühingute ja sihtasutuste nõukogudes töötab kokku 78 inimest, kellest 55 kuuluvad Keskerakonda, seitse Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda ning 16 inimest on erakondliku kuuluvuseta, vahendab ERRi uudisteportaal.

Linnavolinik Madis Kübar (IRL) soovis veel teada, kas linnapea hinnangul kuulub nõukogudesse liialt palju erakondliku kuuluvusega inimesi.

«Kui taustaks võtta Tartu linna äriühingute nõukogud, siis jääb Tallinn erakonnastumise astmelt kaugele maha – Tartu seitsme nõukogu kõik 30 liikmekohta on täidetud erakondade liikmetega,» märkis Savisaar, jättes otsese vastuse andmata.

Arupärimisest selgus veel, et Tallinna volikogu uue koosseisu tegutsemise ajal on linnavalitsus moodustatud kokku 24 uut komisjoni ja 5 uut nõukogu, mille liikmetest ligi 30 protsenti on keskerakondlased ning teistesse parteidesse kuulub vaid alla kümne protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles