Sotsid esitavad Tallinna volikogu esimeheks Jaak Juske

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraadid seavad tänasel Tallinna linnavolikogu esimehe valimistel üles fraktsiooni aseesimehe Jaak Juske kandidatuuri.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimehe Anto Liivati sõnul tunneb Jaak Juske kauaaegse linnavolinikuna põhjalikult pealinna ja selle esinduskogu tööd. «Olen veendunud, et volikogu uus esimees peab tulema tänaste linnavolinike seast ja olema avatud koostööks kõigi volikogus esindatud poliitiliste jõududega. Varem volikogu aseesimehena töötanud Juske on kindlasti väga hea kandidaat volikogu esimehe kohale,» märkis Liivat.

Jaak Juske sõnul tuleb linnavolikogul taastada oma roll Tallinna juhtimises. «Linnavolikogu saalis peab toimuma rohkem sisulisi arutelusid pealinnas olulistel teemadel. Linnavalitsuselt tuleb nõuda volikogu otsuste täitmist, mitte aga olla tühipaljaks kummitempliks,» rõhutas ta. «Ja oluline on ka poliitilise kultuuri parandamine volikogus. Linnavõim ei pea olema opositsiooniga ühel meelel, aga just linnavolikogu esimehe ülesanne on jälgida, et linnavalitsuse liikmed annaksid volinikele sisulisi vastuseid,» rääkis Juske.

Keskerakond esitab volikogu esimehe kandidaadiks Kalev Kallo, kuna keskfraktsioonil on volikogus enamus, siis Juske šansid valituks osutuda on pigem marginaalsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles