Harku vallas hukkus liiklusõnnetuses kaks meest

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Häirekeskus sai eile kella 23.10 paiku teate, et Harku vallas Sõrve külas on sõiduauto teelt välja sõitnud. Autos olnud kaks reisijat, 35-aastane ja 39-aastane mees, hukkusid sündmuskohal.

Esialgsetel andmetel Sõrve teel liikunud sõiduauto kaldus sirgel teelõigul vastassuuna vööndisse ja sõitis teelt välja kraavi ning paiskus seejärel vastu betoonist jalakäijate silda. Kohale jõudnud kiirabi, päästeametnikud ja politseinikud leidsid eest tugevalt deformeerunud sõiduki. Autos olnud juht ja kaasreisija hukkusid sündmuskohal.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Marie Aava sõnul on traagilise liiklusõnnetuse põhjused selgitamisel. Antud teelõik on korralikult valgustatud ja teekate korras. Sõiduauto rehvid olid esialgsetel andmetel samuti heas seisukorras.

Õnnetuspaigal viibinud Lääne-Harju politseijaoskonna välijuhi Maksim Pekarski sõnul on keeruline hetkel öelda, miks auto teelt välja sõitis. Esialgsetel andmetel ei olnud meestel kinnitatud turvavööd.

«Turvavarustuse nõuetekohane kasutamine on esimene asi, mille juht peaks rooli istudes tagama nii endal kui kaasreisijatel. Sama oluline on valida sobiv sõidukiirus ning jälgida väga täpselt lubatud piirkiiruseid. Lubatud sõidukiiruse ületamine, kasvõi mõned kilomeetrid tunnis, suurendab oluliselt riski sattuda väga raskete tagajärgedega liiklusõnnetusse,» tõdes Pekarski.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja uurimine.

Copy
Tagasi üles