Tallinna lapsevanemad saavad lasteaiakohta taotleda riigiportaali kaudu

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiportaal eesti.ee kasutab X-tee andmevahetuskihti.
Riigiportaal eesti.ee kasutab X-tee andmevahetuskihti. Foto: Ekraanitõmmis

Tallinna lapsevanemad saavad tänasest taotleda oma lapsele lasteaiakohta riigiportaali eesti.ee kaudu.

Tallinn on lasteaedadesse vastuvõtu korraldamisel aastaid kasutanud elektroonset infosüsteemi, mistõttu oli e-teenuse loomine munitsipaallasteaiakoha taotlemiseks loogiline samm. Uus teenus muudab kohataotlemise lapsevanematele mugavamaks ja operatiivsemaks, samuti muutub läbipaistvamaks rühmade komplekteerimine.

Lapsevanem saab riigiportaalis täita taotluse, kuhu märgib kuni kolm lasteaia valikut ja koha soovimise aja ning täpsustab oma kontaktandmed. Lisaks on vanemal võimalik näha, mitmes on tema laps valitud lasteaia kohataotlejate nimekirjas. Esitatud taotlust on võimalik vajadusel muuta või kustutada.

Vaba koha olemasolul teeb lasteaia direktor riigiportaali kaudu vanemale lasteaiakoha pakkumise, mida vanem saab vastu võtta või edasi lükata, samuti sellest keelduda.

Kui lapsevanem vajab e-taotluse esitamisel nõu või abi, võib ta pöörduda Tallinna Haridusameti poole. Haridusameti kodulehe kaudu saab teha ka ettepanekuid e-teenuse parendamiseks.

Teenuse leiab aadressilt https://www.eesti.ee/est/teenused/kodanik/perekond_1/lasteaiakoha_taotlemine_tallinnas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles