Karaokebaar blokeeris väliterrassiga kõnnitee

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lai 5 väliterrass
Lai 5 väliterrass Foto: Lugeja foto

Laial tänaval tegutsev restoran ja karaokeklubi kastutab klientide meelitamiseks peent taktikat, suunates kõnniteel jalutavad inimesed otse keldrikorrustel asuvatesse ruumidesse. Omaniku sõnul on kõik tehtud õigesti, linlased tunnevad aga muret, kuidas lastevankritega blokeeritud kõnniteel liigelda.

«Lai 5 ööklubi pidaja on otsustanud oma äri eduks kõnnitee sulgeda. Jalutad mööda Laia tänava kõnniteed ning äkki oledki ööklubis. Kohviku piire on maja külge ehitatud ja kõrvalt mööda ei pääse,» kirjutab Postimehe lugeja Martin.

Maja ette rajatud välikohviku põrandapind on tänava tasapinnast kõrgem ning takistab ratastoolis ja lapsevankriga liikumist. «Paar aastat tagasi rajati majale uhke sissepääs, mis võttis suure osa kõnnitee pindalast. Sel aastal viis ärimees asja lõpuni ning vallutas ka teise poole kõnniteest,» sõnas Martin.

Tallinna kesklinna linnaosavalitsuse ettevõtlussektori juhtivspetsialisti Marika Pärna sõnul on kaebust juba kontrollimas käidud ning esimesel võimalusel kutsutakse ettevõtja välja, et asjale mõistlik lahendus leida.

«Eesmärk ei ole ettevõtjat kohe karistada, me tahame ikka võimalikult kiiresti lahenduse sellele asjale leida. Oluline on, et ettevõtja saaks kaubelda ja linn saaks oma tulu kätte – meil on ikka selline lähenemine üldjuhul,» sõnas Pärn.

Välikohvikut kontrollinud ametnik täheldas inspekteerides keldri sissekäigu plaanile mittevastavust ning kõnnitee mitmetasandilisust, mis üldjuhul ei ole lubatud. «Plaan ei kajasta seal seda keldrisse sissekäiku. Tänav on kinni ja sellisel moel ta olla ei tohi,» ütles Pärn.

Karaokebaari omaniku sõnul on tehtud kõik vastavalt linnavalitsuse korraldustele. «Sellel aastal on liiklusskeem hoopis teisiti. Eelmise aastaga võrreldes on muutunud tingimused ja päästeameti masin peab pääsema Laial tänaval liikuma,» selgitab ta ja lisab, et tänavu on jalakäiad suunatud teisele poole tänavat.

«Seal peaks olema informeeriv märk, mis näitab, et tuleb minna teisele poole tänavat. Hetkel me veel märki pole jõudnud panna, kuna alles 1. märtsil me paigaldasime terrassi. Seetõttu oleme tõesti natuke süüdi, et reedel ei jõudnud seda teha. Kahjuks nõndaviisi on see aasta,» selgitab baariomanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles