Pirital hakatakse tunnelit ehitama ja suletakse Rummu tee

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita liiklusskeem alates 14. mai
Pirita liiklusskeem alates 14. mai Foto: Pirita linnaosavalitsus

Pirita Spordikeskust ja Lillepi parki ühendava kergliiklustunneli ehitamiseks suletakse Rummu tee 14. mail. Tee on liiklejatele suletud juuli lõpuni. Esialgu kavandatud torutunneli asemel ehitatakse Rummu teele raudbetoonist kessoontunnel.

Viidad tee sulgemise kohta paigaldatakse selle nädala jooksul. Ümbersõiduks saab kasutada Kose teed. Rummu teel asuvatele kinnistutele on tagatud ligipääs sõidukitega Pirita tee või Kose tee kaudu.

Linnaosa vanem Tõnis Mölder vabandab elanike ees ebameeldivuste pärast, mis Rummu tee sulgemisega võivad tekkida. «Igasugune tee kinnipanek on alati ebameeldiv, kuid tulemus on seda väärt, sest tunnel tagab turvalise teeületuse spordikeskuses treenivatele lastele ja tervisesportlastele,» sõnas Mölder.

Tunneli kogupikkus on 91 meetrit ning sellest kinnise tunneli osa moodustab 20,5 m ja 70,5 m moodustab tunnelisse sisse ja tunnelist väljasõit. Tunnel on pikk ja lauge, et sellest saaks rattal või rulluiskudel mugavalt läbi sõita.

Rummu teele oli esialgu kavandatud torutunnel, kuid täiendavate geoloogiliste uuringute käigus selgus, et see pole võimalik. Seetõttu ehitatakse raudbetoonist kessoontunnel. Valmis saab linnaosa esimene tunnel septembris ja selle maksumus on üle 561000 euro.

Tunneli ehitushankele esitati üheksa pakkumist. Edukaks osutus ühispakkuja GRK Infra AS, KMG Inseneriehituse AS ja Graniittirakennus Kallio Oy. 

Tallinna Spordi-ja Noorsooamet koostöös Pirita Spordikeskusega ehitab kergliiklustunneli seoses osalemisega Euroopa Liidu välisprojektis «Pirita Spordikeskuse multifunktsionaalne arendamine», mida rahastati meetme «Linnaliste piirkondade arendamine» alt. Projekti eelmiste etappide käigus valmis 2013. aastal ligi 1,4 miljonit eurot maksnud tervisespordihoone. Lisaks valmis laste mänguväljak ja korrastati kelgumägi. Renoveeriti ka linna suurim liuväli, kus suvel saab kahel väljakul mängida tennist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles