Piirivalve otsis merel kadunud surfarit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Piirivalve mootorpaat sõitis täna pärastlõunal otsima väidetavalt kadunuks jäänud surfarit, kes siiski omal jõul kaldale jõudis.


Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mihkel Loide kinnitas, et teade tuli kell 13.50 ja nende mootorpaat sõitis surfarit otsima. Kräsuli saar, kuhu surfija oli teele asunud, asub Viimsi poolsaare loodetipu Rohuneeme ja Aegna saare vahel.

Helsingi ja Tallinna vahelist kiirlaevaliini opereeriv Lindaliin tühistas täna tormi tõttu kõik väljumised. Ilmajaama andmetel puhub kirdetuul 9-14, saartel puhanguti kuni 20 meetrit sekundis ning laine kõrgus on merel kuni 3,5 meetrit.

Loide sõnul teatas abikutsuja kell 14.23, et surfar on Rohuneeme tipu juures omal jõul kaldale jõudnud.

Aegna püsielanik Hugo Udusaar ütles Postimees.ee’le, et tema teada olla surfilaua purjemehhanism üles öelnud. Ta lisas, et üks teine surfar oli hätta sattunud umbes neli päeva tagasi. «Ka siis läks purje mehhanismis midagi rikki ja tellisime talle Rohuneemest paadi järele. Nad kasutavad siin tihti neid tugevaid tuuli ja enamasti nendega mingit jama ei ole,» lausus Udusaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles