Solman: linnavalitsus peab uurima Tondiraba jäähalli juhtimisel tehtud vigu

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tondiraba jäähall.
Tondiraba jäähall. Foto: Tiit Veermäe

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni aseesimehe Riina Solmani sõnul on kõige otstarbekam, kui vastutuse Tondirabas toimuvate juhtimisvigade eest võtab linnavalitsus ja asub viivitamatult selgitama, kas tänane juhtimisstiil Tondirabas on mõistlik ning ühtlasi parandab tehtud vead.

«Tondiraba Jäähalli vastu esitatud süüdistused on väga tõsised ning linnal on kohustus nendega tegeleda,» sõnas Solman. «Maksumaksja raha eest ehitatud ja ülalpeetav Tondiraba Jäähall peab toimima spordisõprade huvides, mitte Tallinna linnajuhi vasallriigina, kus kompetentsuse määrab keskerakondlik juhtimisstiil.»

«Tänane kasvuraskustes ja ilmselges kompetentsipuuduses vaevlev jäähalli juhtimine annab üheselt signaali, et Tondirabas valitseb korralagedus, mis on linlaste suhtes vastutustundetu,» ütles Solman.

«Selgub, et varasem opositsiooni kriitika Tondiraba personali valikul oli õigustatud - hoolimata hoiatustest noore iluuisutaja Jelena Glebova kogenematuse kohta direktori ametikohale määramisel, otsustas linnapea ainuisikuliselt iluuisutaja toona siiski jäähalli juhiks määrata,» tõdes volinik.

«Linnavalitsus koostöös spordi- ja noorsooametiga peab selgitama välja jäähallile esitatud kaebuste tagamaad ning tegema kõik, et selliseid sündmusi linna asutustes enam ei toimuks,» rõhutas Solman. «Kui selgub, et esitatud süüdistused paika peavad, tuleb linnavalitsusel Jäähalli juhid või ülejäänud ebakompetentsed ametimehed viivitamatult ametist vabastada ning leida pädev kogemustega personal.»

Solman lisas, et IRLi fraktsioon esitab linnavalitsusele ka vastavasisulise arupärimise, et selgitada võimalikult täpselt, kuidas linlaste raha eest Tondiraba jäähalli juhitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles