Paksu Margareeta uus näitus räägib suurtükitorni minevikust ja tulevikust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paksus Margareetas avati näitus «Paks Margareeta – värav sadama ja linna vahel», mis toob külastajateni suurtükitorni värvikireva ajaloo.

Näituse viimane osa on pühendatud torni tulevikule ning kutsub külastajaid kaasa mõtlema tuleviku meremuuseumi osas. Meremuuseumi direktori Urmas Dreseni sõnul on lõpuks ometi Paksus Margareetas väljas ka näitus suurtükitorni enda kohta, sest paljud külastajad tulevad siia just selle ligi 500 aasta vanuse hoone pärast. «Näitus annabki külastajale hea ülevaate rannajoone ja torni muutumisest ajas ning toob välja selle erinevad funktsioonid ja olulisuse Tallinna arenguloos,» lausus Dresen.

Meremuuseum on Paksu Margareeta tornis olnud muutumatuna viimased 34 aastat, mistõttu on viimane osa näitusest pühendatud torni tulevikule. Nii hoone kui ekspositsioon vajavad kaasajastamist ning muuseum on majasiseselt alustanud otsinguid uue kontseptsiooni väljatöötamiseks. «Näituse viimane osa kutsub kõiki külastajaid jagama oma arvamust ja tegema ettepanekuid ühe tänapäevase ja väärika meremuuseumi kohta,» ütles Dresen, kes loodab, et külastajad uue aktsiooniga kaasa tulevad.

Näitus «Paks Margareeta – värav sadama ja linna vahel» on osa Eesti Meremuuseumi 80 aasta juubeliprogrammist «Meri on minu, sinu, meie!», mis jääb avatuks kuni 2016. aasta juulini. Järgmised juubeliaasta näitused avatakse 8. juunil Tallinna sadamas Admiraliteedi basseini kõrval ning juuni jooksul erinevates Eestimaa mererandades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles