Tallinn tahab turgude haldamiseks eraldi ettevõtte luua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Mustamäe turg.
Tulevane Mustamäe turg. Foto: Mustamäe linnaosavalitsus.

Tallinna koalitsiooninõukogu arutas täna võimalust luua kõigi linnale kuuluvate turgude haldamiseks munitsipaalettevõte.

Tallinna abilinnapea Jüri Pihli sõnul ei ole see päris mõistlik, et ühe linnaosa ettevõte Nõmme Turg hakkab haldama ka Lasnamäe, Mustamäe, Pirita ja Kristiine turgusid. Seetõttu oligi täna arutluse all idee moodustada ühtne munitsipaalettevõte.

«Ma arvan, et sellise ettevõtte moodustamises jõudsime üksmeelele, sest keegi ei vaielnud niisugusele ideele vastu,» ütles Pihl.

Pihli sõnul arutas koalitsiooninõukogu täna ka seda, kuidas Tallinnas koolisporti senisest paremini korraldada. Jõuti järeldusele, et terase vaatluse alla tuleb võtta treenerite valik, et lapsi juhendama ei satuks juhuslikke inimesi.

«Hoidku jumal selle eest, et nende hulka satub kuritegeliku tausta või pedofiilse kalduvusega inimesi,» rõhutas Pihl.

Tallinna finantsdirektori Katrin Kendra linnaametitele saadetud kiri tänavuse eelarve kolmeprotsendilisest kokkuhoiust koalitsiooninõukogu koosolekul arutluse all ei olnud, kuna Pihli sõnul lahenes see probleem kohe samal päeval, kui kiri ametitesse jõudis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles