Fotod: lapsed viidi lastekaitsepäeval merele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastekaitsepäeva puhul teevad Eesti Ajalooliste Laevade Seltsi (EALS) laevad tasuta sõite erinevates Eesti sadamates, Lennusadamast sõidutas lapsi merele neli laeva.

Ajaloolised laevad Katharina, Kajsamoor, Lulu ja Edda tegid mõnekümne minuti pikkusi sõite Lennusadama läheduses merel. Katharina võttis korraga pardale 190 inimest. Postimees tegi kaasa reisi, mille käigus leidis aset ka väike «plekimõlkimine». Sadamast välja sõitev Katharina riivas kai ääres seisnud süvendusalust ja korraks kostis hirmutavat metallikriginat. Õnneks võtsid vendritena kasutusel olnud vanad autorehvid kokkupõrke jõu enda peale ning laevad viga ei saanud. Seda põnevam oli aga õige parda ääres seisnud poistel.

Peale selle olid Lennusadamas kohal ka politsei ja päästjad, kes demonstreerisid oma tehnikat, muuhulgas sai kai otsas ka rakette lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles