Tallinna ühissõidukid läksid üle suvisele graafikule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Kruut

Suvisele sõidugraafikule üleminek puudutas enamikku Tallinna ühissõidukeist, tähendades eelkõige hõredamat sõiduplaani, aga ka väiksemat sõidukite arvu liinidel.

Reeglina iga aasta 1. juunist, kui toimub enamike ühistranspordiliinide üleminek suvistele sõiduplaanidele ja 1. septembrist, kui minnakse üle talvistele sõiduplaanidele, toimuvad eelkõige tööpäevadel suuremad sõiduplaanide muudatused, ütles Tallinna transpordiameti sõitjateveo osakonna juhataja Udo Ots. Vastavalt sõidunõudlusele muudetakse ühistranspordiliinidel sõidukite arvu või mahutavust.

Ühistranspordiliinidel, mida talvisel perioodil kasutati kodu ja kooli või töökoha vahet sõitmiseks, vähendatakse koolivaheaja ja puhkusteperioodide tõttu ühistranspordivahendite arvu või mahutavust. Tallinna suurimate rannapiirkondade teenindamiseks asendatakse nädalavahetustel normaalbussid liigendbussidega.

Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) bussiliinidel muutusid 42 liini tööpäevased sõiduplaanid - neist viie liini omasid korrigeeriti, liini 34A töömaht kasvas ja kõikide ülejäänud liinide sõiduplaanid muutusid seoses iga-aastase suvise vähendamisega. Kui 1. mail teenindasid bussiliine 316 bussi, neist 186 normaal- ja 130 liigendbussi, siis alates 1. juunist on liinidel 285 bussi, millest 189 normaal- ja 96 liigendbussid.

Laupäeval muutusid 23 liini sõiduplaanid, millest neist seitsme liini omasid korrigeeriti, liinide 1A, 34A ja 40 töömaht kasvas ja kõikide ülejäänud liinide töömaht kahanes. Kui mais teenindasid laupäeval bussiliine 160 bussi, neist 113 normaal- ja 47 liigendbussi, siis alates juunist on laupäeviti liinidel 157 bussi, millest 102 on normaal- ja 55 liigendbussid. 

Pühapäevane sõiduplaan muutus 23 liinil, neist kuue liini omasid korrigeeriti, liinide 1A, 34A ja 40 töömaht kasvas ja kõikide ülejäänud liinide maht kahanes. Kui mais teenindasid pühapäeviti bussiliine 137 bussi, neist 104 normaal- ja 33 liigendbussi, siis alates juunist on pühapäeviti liinil 133 bussi, neist 88 normaal- 45 liigendbussi.

OÜ MRP Linna Liinid bussiliinidel muutusid liinide number 13, 49 ja 59 sõiduplaanid, neist liini number 13 töömaht vähenes ja 13 liigendbussi asemel jäi tööpäevadel liinile üheksa liigendbussi, ülejäänud liinide töömaht aga kasvas. Kui 1. mail teenindasid OÜ MRP Linna Liinid bussiliine 41 bussi, neist 28 normaal- ja 13 liigendbussi, siis alates 1. juunist on liinidel 37 bussi, millest 25 normaal- ja 12 liigendbussi.

Trammiliinidel tööpäevadel veidi vähendati trammide hulka, samas asendatakse väiksema mahutavusega vanemad KT4 ja KT6 trammid järk-järgult uute suurema mahutavustega CAF trammidega.

Trolliliinidel vähenes sõidukite arv tööpäevadel 64-lt 58-le, laupäeval 46-lt 43le ja pühapäeval 40-lt 38-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles