Koolipaanika pealinnas: lapsevanemad ootavad hommikuti järjekorras, et laps õigesse klassi saada

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Tallinna Lilleküla gümnaasiumi lapsevanemad ootasid argipäeva hommikul juba kella seitsmest järjekorras, et panna lapsed soovitud kallakuga klassi – selgub, et asjatult.

Kuigi suurem koolipaanika pealinnas on läbi saanud ja koolid sisuliselt komplekteeritud, siis klassikollektiivide komplekteerimine on alles läbi saamas. Postimehele teadaolevalt on mitmes Tallinna koolis lapsevanemad olnud nõnda agarad, et oodanud argipäeva hommikul koolimaja ukse taga vähemalt tunni,  saamaks laps sobiva kallakuga klassi.

Üheks selliseks kooliks oli Tallinna Lilleküla gümnaasium, kus vanematelt võeti vastu avaldusi esimesse klassi määramiseks alates kella 7.45-st ning kogu tööpäeva jooksul, ent lapsevanemad ootasid juba järjekorras tund enne seda.

Tallinna Lilleküla gümnaasiumi direktori Jaan Paasi sõnul olid koolis kella 7.55-ks 84 lapsevanemat oma avalduse lapse soovitud klassi määramiseks esitanud ning järjekord likvideeritud. 11 lapsevanemat esitas oma avalduse tööpäeva jooksul ja ka nemad said oma lapse soovitud klassi kirja panna. «Miks mõned lapsevanemad tulid juba kella 7-st järjekorda jääb minule selgusetuks. Praktiliselt kõik vanemad said valida oma lapsele soovitud klassi,» sõnas Paas.

Direktori sõnul süsteem töötab ja vanemate käitumine on põhjendamatu. «Oleme kaalunud erinevaid võimalusi ja selline korraldus ei ole siiani probleeme tekitanud. Paanikat saab tekitada igasuguse protsessi puhul, kuid antud korralduse juures tekib kõige vähem hilisemaid pretensioone,» selgitas Paas

Lilleküla gümnaasiumis määratakse lapsed klassidesse vanemate soovi alusel ning vastavalt avalduse laekumise järjekorrale. Igale avaldusele kirjutatakse avalduse laekumise järjekorra number. Seni on praktiliselt kõik vanemad saanud panna lapse nende poolt valitud klassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles