Raudtee tänavale tehti liiklust rahustav pudelikael

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Nõmmel muudeti Raudtee tänav ühes kohas torupiiretega nii kitsaks, et kaks autot üksteisest mööda ei mahu.

Kui Pärnu maantee linnast väljuvalt suunalt pöörata Raudtee tänavale, siis võtavad sõidukijuhti vastu suured kollased sildid, mis meenutavad, et asutakse alal, kus kiirusepiirang on 30 km/h. Silte jätkub kuni Hiiu jaamani ja kaugemalegi, kust tänav kahesuunaliseks muutub. Seal on ühes kohas tee piiretega nii kitsaks muudetud, et kaks autot üksteisest enam hästi mööda ei pääse.

«Tegemist on Rootsis kasutatava liikluslahendusega, mille eesmärk on rahustada liiklust ja piirata sõidukiirust. Piirete vahelt läbisõidu laius on miinimumstandardi kohane ühele sõidusuunale. Seda läbiv sõidukijuht kindlasti vähendab sõidukiirust ja kui sõidukid juhtuvad mõlemalt poolt üheaegselt tulema, siis nende sõidujärjekord saab olema lähtuvalt vastastikusest viisakusest,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Mujal tema sõnul selliseid muudatusi esialgu plaanis pole. «Tegemist on 30 km/h alaga ja samaliigiliste teede ristumise alaga. Ja see on koht, kus lubatud sõidukiiruse ületamine on probleemiks. Politsei ei jõua seal ju kogu aeg kiirust mõõta. Selle koha lähedal on kool ja lapsed tulevad erinevatest suundadest ja ületavad seda teed, nii et seal tuli midagi radikaalset ette võtta,» selgitas Rüütelmaa.

«Teine küsimus on see, et kas oleks võinud sinna teha näiteks künnise. Aga sellega on esiteks hooldamise küsimused ja teiseks mõjub künnis ju auto vedrustusele, nii et see variant peaks parem olema,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles