Pääskülla rajati jalgrattaliikluse õppeplats

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla õppeplats.
Pääsküla õppeplats. Foto: Jukko Nooni

Nõmme linnaosa valitsus rajas Pääsküla noortekeskuse esisele alale jalgrattaliikluse õppe- ja eksamiplatsi.

Platsi joonimis- ja värvimistöödeks kulus 1100 eurot. Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul jooniti elemendid maanteeametilt saadud juhiste järgi. «Usun, et selline õppe- ja eksamiplats on noortele ratturitele heaks kohaks, kus enne jalgratturieksamit harjutada. Teatavasti peab 10−15-aastasel ratturil olema jalgratturi juhiluba, et iseseisvalt sõiduteel sõita. Kindlasti ei tohiks unustada ka kiivrit, mis kaitseb suuremate vigastuste eest kukkumise või liiklusõnnetuse korral,» lausus Terik.

Väljaku vastu on suurt huvi üles näidanud juba ka Pääsküla gümnaasium, sest plats asub koolile väga lähedal. «Loomulikult on oodatud ka kõigi teiste Nõmme koolide õpilased ja läheduses elavad lapsed. Loodetavasti on noortel seal peatselt võimalik koostöös maanteeametiga ka eksamit teha,» lisas Terik.

Põhjaliku info jalgratturikoolituse, jalgratturi juhiloa taotlemise korra ja õppematerjalide kohta leiab maanteeameti veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles