Liivat: Tallinna juhid tõstavad vahetult enne suvepuhkust enda palka

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat.
Tallinna linnavolikogu SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat. Foto: Peeter Langovits

Tänasel linnavolikogu istungil muudetakse palgakorraldust reguleerivaid Tallinna linnavolikogu määrusi. 

«Peamiseks muudatuseks  on linnaametnike põhipalkade maksimummäärade suurendamine keskmiselt 12 protsenti. Kui tavateenistujate palga maksimummäära suurendatakse ühe protsendi võrra, siis linnajuhtide palgad suurenevad  lausa 19 protsenti,» kinnitas volikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Anto Liivat.

«Üha kasvav juhtide ja teiste teenistujate palkade vahe Tallinna linnasüsteemis on ületsentraliseeritud organisatsioonikultuuri tulemus, kus ehitatakse eraldusmüüre ning eristatakse jupiterid üha selgemini härgadest,» lisas Liivat.

Linnavolikogu istungil vastu võetava 2015. aasta esimese lisaeelarvega eraldatakse linnavalitsuse liikmete büroodele töötasudeks täiendavalt 140 000 eurot, samas kui sotsiaaldemokraatide ettepanekut tõsta lasteaedade õpetaja abide põhipalka 500 euroni Keskerakonna saadikud volikogu rahanduskomisjoni koosolekul ei toetanud.

«Mäletatavasti andis 2014. aasta linnaeelarve kinnitamise eel linnapea Edgar Savisaar abilinnapeade survele ootamatult järele ning nõustus tõstma nende palku. Katteallikaks oli tookord parkimistasude tõus. Ka nüüd kasutavad abilinnapead ära linnapea eemalviibimisest tingitud soodsat olukorda ning toovad oma taaskordse palgatõusu ettepaneku kibekiiresti vahetult enne suvepuhkuste algust volikogu ette,» ütles Liivat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles