Vasara tänavale ehitatakse energiasäästlikud munitsipaalmajad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavaraamet laseb lammutada Kopli poolsaarel Vasara tänaval asuvad elamiskõlbmatud majad, vabanevatele kinnistutele ehitatakse lähiaastail energiasäästlikud munitsipaalelamud.

«Sel aastal on kavas lammutada aadressidel Vasara 9, 12, 13 ja 14 asuvad kasutuskõlbmatud elamud, neist esimese lammutamine on juba alanud,» ütles abilinnapea Eha Võrk. Kaks maja on juba lammutatud, nüüd on järg veel nelja käes.

Lammutatavad 1950. aastate alguses ehitatud, arhitektuurilise väärtuseta hooned on amortiseerunud ja elamiskõlbmatud, nende renoveerimine ja tänapäevaste nõuetega vastavusse viimine ei ole abilinnapea sõnul majanduslikult otstarbekas.

«Kogu see piirkond on huvitav selle poolest, et varasematel aegadel, kui unistused olid julgemad ja oli lootust ka nende täitumiseks, planeerimise siia Eesti esimest suuremahulist elamumessi. Aga tekkisid ootamatud takistused maaomandi küsimustega. Me ei saanud siin riigiga kaubale. Aga nüüd planeerime siia uut elamurajooni, mis peaks olema tänapäevane ja ehitatud energiatõhususe põhimõttel,» rääkis Võrk.

Tallinna linnavaraameti, linnaplaneerimise ameti ja Tallinna Tehnikaülikooli koostöös on valmimas projekt, millele tahetakse ka välistoetust saada, et rajada Vasara tänavale turvaline ja inimsõbralik elamupiirkond liginullenergia majadega.

Majad võivad Võrgu sõnul valmida umbes viie aasta pärast. «Meie ehitamise plaanid on praegu sellised, et kõigepealt ehitame Uuslinna tänavale kaks õpetajate maja, siis Maleva tänavale seenioride maja ja siis ongi aeg vasara tänaval ehitama hakata,» lausus Võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles