Baltikumi suurim tänavakunsti teos sai valmis

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Ülemiste Citys kirjutati Indrek Haasi seinamaalingu allserva pidulikult pildi teostajate nimed ja sellega sai Baltimaade kõigi aegade suurim seinamaaling ametlikult valmis.

Indrek Haasi teos «Ülemiste tüdruk» võtab enda alla 1780 ruutmeetrit ja selle seinale kandmiseks kulus 800 liitrit värvi. Autori nägemust aitasid seinale kanda kunstnikud Edgar Tedresaar, Paavo Kuldkepp, Martin Urb, Alar Tuul ja Taavi Kask.

Kunstiteose pind on kaetud esmapilgul juhusliku asetusega numbritesajuga, kuid Haasi sõnul pole seal midagi juhuslikku. «Need ei ole suvalised nullid ja ühed, vaid kõik on väga täpselt välja mõõdetud. Siin on binaarkoodis kirjas üks salm Debora Vaarandi poeemist «Ülemiste vanake ja noor linnaehitaja»,» selgitas Haas.

«See sai valitud Ülemiste piirkonna tõttu ja ka selle tõttu, et poeemis on selline nooruslik ja entusiastlik vaim, mis minu meelest iseloomustab natuke ka Ülemiste City’t. Siin on särtsakas ja entusiastlik linnaehitamise vaim ja need asjad kõlavad omavahel kokku,» lisas ta.

«Ma olen ise linna poolt tulles märganud, et kui esimese büroohoone tagant hakkab see tüdruk paistma, siis läheb tuju kohe paremaks. Tööle tulles saab kohe esimese asjana positiivse emotsiooni. Loodan, et sellest tüdrukust saab nii Ülemiste kui kogu Tallinna inimestele üks tähendusrikas element,» lausus Ülemiste City arendaja Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles