Liikluskorraldaja: inimesed ei tunne liiklusreegleid

Liis Vaksmann
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskorraldaja Kaarli puiesteel
Liikluskorraldaja Kaarli puiesteel Foto: Toomas Tatar

Tallinnas liiklust reguleeriv Feliks Larionov soovitab inimestel suviste teetööde ajal jääda rahulikuks, valida linnas liikumiseks võimalusel teine tee ja teha endale korralikult selgeks ka liiklusseadus, et liiklusreguleerijate märguannetest aru saada.

Larionovi praktika on kahjuks näidanud, et inimesed ei tunne liiklusreegleid ega oska vaadata ja mõista, mida reguleerija neile näitab. «Enne tuleb mitu korda vilistada ja kätega vehkida, kui inimene lõpuks aru saab, mida ta tegema peab,» ütleb Ühisteenuste töötaja.

Rääkides Tallinnas tekkinud ummikutest, ütleb Larionov, et inimesed on harjunud sõitma üht kindlat teed pidi ja neid on väga keeruline suunata kasutama mõnd teist teed. Samuti toob ta esile, et imelikul kombel on Järvevana ja Tammsaare tee ristile pärast teetööde algust tunduvalt rohkem autosid tekkinud.

Eestis valitseva liikluskultuuri kohta pole tal üldjoontes midagi halba öelda: inimesed on kõik rahulikud ja mõistvad. Samas on ta ka täheldanud, et paljud kirjutavad foori taga SMSe ja magavad seetõttu maha rohelise fooritule süttimise, mistõttu on ka ummikud kergemad tulema.

Eredaimalt mäletab neli aastat liikluskorraldajana töötanud Larionov juhtumit ajast, kui Keilas oli teeremont. «Mäletan, et panin liikluse seisma, kuna tegemist oli ühesuunalise teega. Järjekorras seisis oma 20 või 30 autot ja siis sõitis BMW kiirusega pea 60km/h tagant sisse tema ees seisvatele autodele,» räägib ta. «Kõik see juhtus sellepärast, et juhi tähelepanu oli suunatud telefonile, mitte tee jälgimisele.»

AS Ühisteenuste ridades töötab kokku pea 40 liikluskorraldajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles