Szolnoki turu omanik sai ebaseadusliku rajatise eest trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kevadel toimus endises Szolnoki keskuses tulekahju.
Mullu kevadel toimus endises Szolnoki keskuses tulekahju. Foto: Mihkel Maripuu

Mustamäel asuva Szolnoki turu omanikku OÜ Oziorani karistati 50 000 kroonise sunnirahaga, sest firma oli jätnud täitmata linnaosavalitsuse ettekirjutuse lammutada ebaseaduslik rajatis.

«Me pöördusime kohtutäituri poole, kes oli valmis arestima OÜ Oziorani arved, kuid viimasel hetkel tasus firma talle määratud sunniraha - 50 000 krooni, mille me määrasime neile ettekirjutuse täitmatajätmise eest,» ütles Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats. «Paraku ei lahenda sunniraha tasumine probleemi, sest ebaseaduslik rajatis on siiani lammutamata.»

Laats kinnitas, et kui OÜ Ozioran ei kavatse ka nüüd ettekirjutust täita, määratakse talle uus sunniraha, mis võib olla kuni veerand miljonit krooni.

«Me ei kavatse järgi anda. Kui rajatis on ehitusseaduse tähenduses ebaseaduslik, siis ei saa linnaosavalitsus selle olemasolu taluda.»

Linnaosavalitsus on turu omanikuga koostöö turu rajamise osas lõpetanud ning võtnud suuna uue turu ehitamisele Kännu Kuke kvartalis. «Juba kevadest hakkab tööle uus Mustamäe turg. Ma ei kahtle, et see saab olema populaarne kauplemiskoht mustamäelaste jaoks,» kinnitas Laats. «Ja ma ei ole sugugi kindel, et Mustamäe vajab kahte turgu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles