Tallinna ülikool ei ava vähese huvi tõttu filosoofia ja kultuuriteaduste magistriõpet

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ülikooli uus rektor saab teatavaks 8. veeburaril.
Tallinna ülikooli uus rektor saab teatavaks 8. veeburaril. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinna ülikoolis ei avata sel sügisel pikaajalise traditsiooniga filosoofia ja kultuuriteaduste magistriõpet, kuna konkursid kukkusid vähese huvi tõttu läbi.

Akadeemilise prorektori Priit Reiska sõnul pole ülikoolil mõistlik õppekava avada, kui alla poole kohtadest tühjaks jääb, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Sel aastal laekus tema sõnul magistriastmes filosoofia erialale vaid kolm ning kultuuriteooriasse neli avaldust, magistriõppes on igal erialal aga 15 õppekohta.

Reiska nentis, et tõenäoliselt ei ava ülikool kultuuriteooriat ja filosoofia õppekava sellisel kujul enam eraldi ka järgmisel aastal, küll kavatsetakse aga nendega edasi tegeleda ning mõelda siinkohalgi mingisuguse uue õppekava mudeli peale.

Teised ebapopulaarsed õppekavad olid Tallinna ülikoolis bakalaureuse tasemel käsitöö ja kodundus ning poiste tööõpetus ja magistri tasemel õpetajakoolitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles