Tulevast õppeaastast hakkab 55 Tallinna lasteaeda kasutama e-päevikut

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joel Urbel

Tulevast õppeaastast hakkavad riigihanke tulemusel 55 Tallinna munitsipaallasteaeda kasutama e-päevikut keskkonnas eLasteaed.eu.

eLasteaed.eu kaudu saavad lasteaiad hallata veebipõhist rühmapäevikut, pidada sööjate arvestust, koostada perioodiplaane ja aruandeid ning teha muud vajalikku, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Lisaks tekib vanemal operatiivsem võimalus suhelda lasteaiaga läbi veebikeskkonna ning näha oma lapse päevakava, toidumenüüd, sündmusi ja rühma teateid.

Haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul osalesid ameti korraldatud hankel kõik suuremad teenusepakkujad, kes hetkel e-päeviku lahendust pakuvad. «Lasteaedadele ühise hanke korraldamine tugeva konkurentsi tingimustes andis linna jaoks väga head tulemused,» tõdes Pajula. «Teenuse hind 55 lasteaiale kujunes märkimisväärselt soodsamaks kui üksikutele kasutajatele kehtiv turuhind.»

Varem on e-päevikut kasutanud üheksa Tallinna lasteaeda. Neist ühe, Tallinna Suitsupääsupesa Lasteaia direktori Triin Andrease sõnul läks lasteaed e-päevikule üle 2009. aastal, mil seda võimalust pakkus ainult e-Kool. «Kuigi e-Kool on üles ehitatud ennekõike üldhariduskoolide vajadusi arvestades, pälvis e-päeviku kasutuselevõtt kohe kõikide õpetajate heakskiidu, sest andmete sisestus on lihtne ja mugav, õppetegevuste sisu on vanemale kättesaadav ka lapse pikaajalise puudumise korral, kaitstud on delikaatsed isikuandmed ning ühtlasi tagab süsteemi haldaja päeviku viieaastase arhiveerimiskohustuse,» tutvustas Andreas e-päeviku eeliseid. «Oleme tänulikud e-Koolile, kes aitas meil lasteaedadele mõeldud keskkonna loomiseni n-ö ajast ees olla. On heameel tõdeda, et nüüdseks on välja töötatud süsteemid, mis on täpselt lasteaedade vajadustele vastavad ja võimaldavad enam toiminguid ühte keskkonda viia.»

Haridusamet sõlmis lepingu e-päeviku teenuse pakkuja eHaridus OÜga kaheks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles