Inspektsioon algatas Viimsis leviva kütusehaisu tõttu järelevalve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahanenud äri naftasaadustega vähendas transiitliiklust raudteel.
Kahanenud äri naftasaadustega vähendas transiitliiklust raudteel. Foto: Arvet Mägi

Keskkonnainspektsioon on sel nädalal seoses Viimsis leviva vänge kütusehaisuga saanud mitmeid kaebusi, mistõttu algatas inspektsioon järelevalvemenetluse.

«Juba kaks-kolm nädalat on Viimsis kohutav gaasi või nafta hais. Bussiga mööda sõites on seda tugevalt tunda. Nüüd viimased päevad on haisu tunda ka Haabneemes elamute juures.

Olen Viimsis elanud kolm aastat ja selle aja jooksul pole enne sellist probleemi ilmnenud,» kirjeldas Postimehe poole pöördunud kohalik elanik.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul ütles, et keskkonnainspektsioonile on nädala jooksul tulnud haisuga seoses kaheksa kaebust. «Inspektorid tegid kindlaks, et kütusehais levis Milstrandi terminalist, kus laaditi kütust raudteelt mahutitesse,» rääkis Tuul, lisades, et ettevõttel on lubatud kütust käidelda ja neil on ka välisõhu luba olemas.

Tuule sõnul Milstrandi territooriumil asuv seirejaam normide ületamist ei näidanud.

Keskkonnainspektsioon alustas asjaolude selgitamiseks järelevalvemenetlust, et selgitada, kas tegevus oli loaga kooskõlas. Tuule sõnul on kõigi teavitajatega suheldud ja olukorda selgitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles