Klubi Impressum korraldab laste ja nende vanemate õiguste kaitsmisele pühendatud kohtumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubi Impressum korraldab laste ja nende vanemate õiguste kaitsmisele pühendatud kohtumise
Klubi Impressum korraldab laste ja nende vanemate õiguste kaitsmisele pühendatud kohtumise Foto: Kultuurikava.ee

Uue õppeaasta eel otsustas rahvusvaheline meediaklubi Impressum pühendada oma järjekordse istungi sellisele aktuaalsele ja valulisele teemale nagu alaealiste õiguskaitse roll tänapäeva Euroopas. Baltimaad Euroopa Liidu uustulnukatena alles alustavad alaealiste õiguskaitse institutsioonide arendamist. Seetõttu on väga tähtis, et nad õpiksid oma naabrite, Lääne-Euroopa riikide ja Põhjamaade kogemustest ja vigadest. Augustikuise diskussiooni teema klubis Impressum: „Tõde lastevanemate ja laste õigusest Euroopas“.


Klubi külaliseks on tuntud rootsi õiguskaitsja Ruby Harrold-Claesson, kes presidendina juhib ühiskondlikku organistatsiooni NKHR (Nordic Committee for Human Rights – Põhjamaade inimõiguste komitee), mille peakorter asub Göteborgis. NKHR ühendab Rootsi, Taani, Norra ja Soome juriste ja ühiskonnategelasi. Selle autoriteetse organisatsiooni juhina on Ruby Harrold-Claesson juba paarkümmend aastat analüüsinud laste ja noorte õiguskaitse olukorda Skandinaavia maades, ta fikseerib muu hulgas arvukaid seaduserikkumisi selles valdkonnas, püüdes korraldada kannatanutele tõhusat kaitset.



Klubi Impressum külaline on sündinud 1947. aastal Jamaikal. Ta õppis hästi nii alg- kui keskkoolis, tänu millele sai Prantsuse valitsuse garandi haridustee jätkamiseks kõrgkoolis, valides spetsialiseerumise poliitteaduste ja õiguse valdkonnas. Üliõpilasena tutvus ta Prantsusmaal rootsi noormehega. Noored sõitsid koos Rootsi ja abiellusid. Rootsis jätkas Ruby Harrold-Claesson õpinguid, 1994. aastal lõpetas ta Göteborgi ülikooli magistrikraadiga õigusteaduses. Kuigi temast sai kõrge kvalifikatsiooniga jurist, eelistas ta kõrgeid honorare tõotava nimekate klientide huve kaitsva advokaadi karjäärile tegutsemist õiguskaitse valdkonnas.



Ruby Harrold-Claesson, teravdatud õiglustundega ja loomult otsustusvõimeline naine, Martin Luther Kingi austaja, on pühendunud ühiskonna kõige nooremate liikmete – laste, samuti nende vanemate kodanikuõiguste kaitsmisele. Tallinnas räägib Ruby Harrold-Claesson, kuidas on viimasel kahel aastakümnel korraldanud oma tööd Põhjamaade inimõiguste komitee, mille ta 1996. aastal lõi.


Külaline lubas paljude näidete varal rääkida Euroopa lastekaitseseaduse toimimise tehnoloogiatest, mis võimaldavad lapsi perekonnast eraldada. Samuti kavatseb Ruby Harrold-Claesson anda tõese ülevaate Põhjamaade sotsiaalteenistuste tööst. Arutusele tuleb ka lastevanemate ja laste õiguste kaitse tagamise olukord Baltmaades, sealhulgas Eestis.



Avalik kohtumine rootsi juristi Ruby Harrold-Claessoniga klubis Impressum korraldatakse koostöös organisatsiooniga Eesti Vanemad (Tallinn). Üritus toimub 24. augusti kell 18 Tallinnas hotelli Euroopa konverentsisaalis (Paadi t 5, Tallinna reisisadama piirkond, Norde Centrumi kõrval). Külaline kõneleb inglise keeles, jutt tõlgitakse vene keelde.


Avalikule kohtumisele on oodatud ajakirjanikud, juristid, poliitikud, ühiskonnategelased, õpetajad, kõrgkoolide õppejõud ja üliõpilased, noored lastevanemad.


Üritus on tasuta. Osaleda soovijad peavad ennast kindlasti eelregistreerima klubi Impressum veebilehel: http://www.impressum-club.eu. Osavõtuavaldusi võetakse vastu ka e-posti aadressil info@impressum-club.eu.


Külalisele saab eelnevalt küsimusi esitada klubi Impressum kodulehel www.impressum-club.eu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles