Reformierakond põrutas Tallinnas populaarsuselt Keskerakonnast mööda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinn
Vanalinn Foto: Mihkel Maripuu

BNS-i tellitud TNS Emori uuringu kohaselt möödus Reformierakond oktoobris Tallinnas seni populaarseima partei kohta hoidnud Keskerakonnast.

Tallinnas võimul oleva Keskerakonna toetus on langenud alates eelmisest aastast, samas kui Reformierakond on seda tänavu kasvatanud.

Kui eelmisel aastal oli Keskerakonnal pealinnas keskmiselt 38 ja Reformierakonnal 23 protsenti toetajaid, siis tänavu esimesel poolaastal oli neid vastavalt 33 ja 26 protsenti.

Oktoobris toetas Keskerakonda Tallinnas 30 protsenti kodanikest, samal ajal kui Reformierakonna toetus oli sellest ühe protsendipunkti võrra kõrgem.

Viimati oli Reformierakond Keskerakonnast pealinnas populaarsem 2008. aasta suvel.

Isamaa ja Res Publica Liitu toetas oktoobris Tallinnas 19, sotsiaaldemokraate 10, rohelisi kuus ja Rahvaliitu kaks protsenti inimestest.

Kogu Eestis hoiab erakondade reitingu edetabelis kindlalt esikohta Reformierakond, keda toetas oktoobris 41 protsenti kodanikest. Keskerakonda pooldas 24, Isamaa ja Res Publica Liitu 16, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda 10, Eestimaa Rohelisi viis ja Rahvaliitu kaks protsenti.

Parteide igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles TNS Emor 29. septembrist 20. oktoobrini 795 valimisealist kodanikku. Neid vastanuid, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli oktoobris 39 protsenti. Viimaseid erakondade toetusprotsentides ei arvestata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles