Õpetajate liit: lapsevanemad võiks kooli otsida avarama pilguga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna 21. kooli fuajee. Mitte kõigi koolide keskkonda pole Tallinn nii palju investeerinud.
Tallinna 21. kooli fuajee. Mitte kõigi koolide keskkonda pole Tallinn nii palju investeerinud. Foto: Egert Kamenik

Lapsevanemad võiksid hakata avarama pilguga leidma ka kodu lähedalt oma lapsele häid koole, mitte suruma neid tingimata 1. klassist alates kesklinna eliitkoolidesse, leidis õpetajate liidu juhatuse esimees Lehte Jõemaa.

«Asi on ikka lapsevanemas kinni. Vanemad võiks avarama pilguga vaadata ja leida oma kodu lähedal lapsele hea kooli,» pakkus Jõemaa välja lahendusena, et eliitkooli pääsemiseks ei tuleks mujal linnaosas elaval perel oma lapsi suvalistesse kohtadesse sisse kirjutada.

«On juba küllalt teisi koole, kus laps võiks saada hea hariduse. Eliitkooli sündroom tuleb meile vanast ajast, mil need koolid tõmbasid kogu Tallinna linna parematest lastest tühjaks ja see jätkub.»

«Kool olgu lapsele kodu lähedal, et ta esimesed kuus klassi saaks rahulikult ise koolis käia ja tal oleks seal turvaline,» arvas Jõemaa. Ta ütles, et lapsevanemad võiksid seda arvestada ning sellise lapsesõbraliku otsuse.

«See on ebanormaalne, et me kirjutame lapsi kuskile sauna sisse, et 21. kooli sisse saada,» leidis Jõemaa.

Linn peaks aitama

«Ma pakuksin välja, et haridusamet võiks aidata ka teiste linnaosade koole, võib-olla anda veidi rohkem rahalisi võimalusi, palgata paremat personali, luua ka õpilastele valikuid rohkem,» arutles Jõemaa, kelle arvates on Tallinn praegu sellise võimaluse kasutamata jätnud.

«Tallinna haridusamet oleks võinud igasse linnaosasse teha ühe sellise hästi toreda gümnaasiumi, ma mõtlen ainult gümnaasiumi, kus peaksid ka põhikoolid tugevad olema all, siis ei peaks lapsed kesklinna kokku tulema. Minu meelest pole Tallinnas selle nimel töötatud, et teisi koole ka aidata, nende keskkondi renoveerida nii kauniks ja nii edasi,» rääkis Jõemaa.

Postimees kirjutas laupäeval, et Tallinna kesklinna koolidesse pürgimiseks kirjutavad lapsevanemad oma lapsi ajutiselt õppeasutuse teeninduspiirkonda sisse, näiteks olevat kesklinnas kohti, kuhu on lausa 120 ühe kooli õpilast sisse kirjutatud.

Jõemaa ütles, et sellised sissekirjutused ebaõiglased ja inetud ning need inimesed, kes võimaldavad 120 last sauna sisse kirjutada, peaksid saama karistada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles