Piirivalvurid pidasid Vanasadamas kinni 11 Afganistani päritolu illegaali

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
D-terminal
D-terminal Foto: Peeter Langovits / Postimees

Piirivalvurid pidasid täna Tallinna Vanasadamas kinni 11 Eestis ebaseaduslikult viibinud Afganistani päritolu inimest, kes toimetati menetlustoiminguteks kinnipidamiskeskusesse.

Politsei- ja piirivalveameti teatel pidasid Tallinna kordoni ametnikud täna kella 13 ajal Vanasadama D-terminalis kinni kahes grupis reisinud kaheksa alaealist ja kolm täiskasvanut, kes esitasid sadamasse saabudes kuus kahtlust äratanud dokumenti. Piirivalvurid tuvastasid, et nad viibisid Eestis seadusliku aluseta ja nende esitatud dokumendid ei olnud õiged.

Kinnipeetud inimesed toimetati esmasteks menetlustoiminguteks politsei- ja piirivalveameti kinnipidamiskeskusesse. Kinnipeetute rände teekond ja eesmärgid on selgitamisel, teatas ameti pressiesindaja.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Raavo Järva sõnul on viimastel aastatel ebaseaduslike sisse- ja läbirändajate surve Eesti piirile suurenenud. Tema kinnitusel rakendab politsei nende juhtumite tõkestamiseks ja avastamiseks aktiivselt nii Schengeni kompensatsioonimeetmeid riigis sees kui ka profiilipõhist inimeste ja sõidukite kontrolli Eesti väravates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles