Traagiline õnnetus tõi muutuse: Viimsi veekeskus kohendas ohutusmeetmeid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlantis H20 veekeskuse atraktsioon.
Atlantis H20 veekeskuse atraktsioon. Foto: Postimees

Viimsi veekeskus Atlantis H2O Aquapark tegi pärast veekeskuses õnnetusse sattunud naise surma muudatusi, mis peaks ettevõtte kinnitusel suurendama külastajate turvatunnet.

 

15. augusti õhtul juhtus äsja avatud Viimsi veekeskuses raske õnnetus, kus lilla liugtoru maandusmisbasseini põhjast leiti 42-aastane naine. Teda elustati kohapeal ja toimetati väga raskes seisus kiirabiga haiglasse. Kolm päeva hiljem suri naine Põhja-Eesti regionaalhaigla intensiivravi osakonnas.

Atlantis H2O Aquapark andis sotsiaalmeedias teada, et klientide turvatunde suurendamiseks on nüüdsest kasutusele võetud järgmised lisameetmed:

  • Dubleeriti suunavad hoiatus- ja ohutussildid ning viidad.
  • Suurendati veekeskuse valvepersonali ning lilla liutoru juurde on nüüdsest lisatud eraldi valvepersonal.
  • Kõik instruktorid on peale esmaabikoolituse läbinud ka vetelpäästekoolituse.
  • Lilla liutoru maandumisbasseinile on paigaldatud turvapiire, et ainus pääs basseini oleks torust alla laskujale.
  • Instruktoritele on paigaldatud lisa turva- ja kaamerasüsteem. Möödunud nädalal paigaldatud uus turvasüsteem tagab selle, et liutoru alguses olev foor ei lase kliendil enne alla laskuda, kui eelmine klient on maandumisbasseinist väljunud. Kui klient ei välju basseinist õigel ajal, alarmeerib süsteem mõne sekundi jooksul instruktorit.
  • Et põrandad ei oleks libedad, karestati uuesti kogu veekeskuse põrandapind (viimati 2. septembril). Lähitulevikus planeeritav väikelasteala, kus on praegu lamamistoolid, karestatakse veel kord 14. septembril.

Atlantis H2O Aquaparki meeskond paneb siiski kõikidele südamele, et veekeskuses vesisel pinnal paljajalu liikudes tuleks olla väga ettevaatlik. Samuti on soovitatav kasutada libisemisvastase tallaga jalanõusid.

Augusti keskel veekeskuses juhtunud üliraske õnnetuse põhjuste väljaselgitamiseks alustasid politsei ja prokuratuur kriminaalmenetlust, kuna naine oli vees oluliselt kauem, kui seda oli esialgse info põhjal alust arvata.

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse põhjustamist ettevaatamatusest. Lisaks füüsiliste isikute tegevusele uuritakse ka võimalust, et traagiliste tagajärgedega õnnetuse põhjuseks on juriidiliste isikute tegevus.

Arstide esialgsel hinnangul oli naine enne veekeskusesse minekut terve ja tema surm ei ole seotud ootamatu terviserikkega. Kannatanu abikaasa kinnitas, et tema naine ei osanud ujuda.

Loe veel:

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles