Kristlikud koolid korraldavad Tallinnas palverännaku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viis Eestis tegutsevat kristlikku kooli korraldavad teisipäeval palverännaku, tähistamaks 800 aasta möödumist Eesti pühendamisest Neitsi Maarjale.

Palverännakust võtavad osa Püha Johannese kool, Püha Miikaeli kool, Tallinna Toomkool, Kaarli kool ja Kohila mõisakool, ligi 300 õpilast, õpetajat ja lapsevanemat kõnnivad teisipäeval ala Toompealt Piritale, teatas BNSile ürituse korraldaja. Palverännakuga tähistatakse Eesti Neitsi Maarjale pühendamise 800. aastapäeva.

Toomkirikust saadab lapsed teele luteri kiriku peapiiskop Urmas Viilma, Neeva Aleksandri katedraalis õnnistab palverändureid Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku metropoliit Kornelius, Hanna ja Siimeoni kiriku aias Eesti Apostlik-Õigeusu kiriku metropoliit Stefanus ning Pirita vanas kloostris võtab rändureid vastu Rooma-Katoliku kiriku piiskop Philippe Jourdan.

Viimase viie aasta jooksul on Eestis asutatud kuus kristlikku erakooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles