Ilkka Ruuhijärvi ja Ulla Turuneni loeng ja dokumentaalfilmi "Food Memory" esilinastus Eestis!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilkka Ruuhijärvi ja Ulla Turuneni loeng ja dokumentaalfilmi "Food Memory" esilinastus Eestis!
Ilkka Ruuhijärvi ja Ulla Turuneni loeng ja dokumentaalfilmi "Food Memory" esilinastus Eestis! Foto: Kultuurikava.ee

Teisipäeval, 15. septembril kell 18.00 toimub llkka Ruuhijärvi ja Ulla Turunen (Soome) ingliskeelne loeng “Notes from the Documentary Project ”Food Memory””. Loeng käsitleb lkka Ruuhijärvi ja Ulla Turuneni dokumentaalprojekte, kus tavaliselt on peategelasteks lapsed, farmerid, töölised ja immigrandid. Loengule järgneb nende dokumentaalfilm “Food Memory” (Soome, 2013).


Film “Food Memory” (Soome, 2013, llkka Ruuhijärvi ja Ulla Turunen, 58 min)


Aasia immigrandid peavad oma traditsioonilist toidukultuuri kalliks üle kogu maailma, nii ka Soomes. Vietnami, Birma ja Tai-Soome kaubaautod sõidavad Soomes ringi — nad müüvad Aasia toitu immigrantidele ja Soome klientidele. Aasia toidukaubandus on Soomes laienemas. Finnairi lennukid toovad värskeid köögi- ja puuvilju Taist igal nädalal — mango lumes ei kasva. 


Dokumentaalfilm näitab, kuidas on religioonid ja toidukultuur seotud. Soome-Tai koduaias on väike suvila, kus elavad hinged. Seal asetab Aasia toiduturu omanik hingedele vett ja toitu, paludes kaitset ja häid asju. Filipiini naiste jaoks on palvetamine enne söömist oluline, samamoodi nagu on oluline laulda hümni Lupang Hinirang. Buda mungad saavad oma igapäevast sööki lihtrahvalt ning noored poisid osalevad riitusel ja veedavad ühe nädala kloostris. Emad annavad traditsioone edasi oma tütardele ja poegadele. Mälu maitse on  olulisel kohal multikultuurses Soomes.


Dokumentaalfilmi tehti aastatel 2010-2013 ja film on filmitud Soomes. Film on ingliskeelsete subtiitritega ning filmile järgneb küsimuste ja vastuste sessioon! 


Ilkka Ruuhijärvi (Soome) on alates 1984. aastast töötanud soome filmimaastikul. Ruuhijärvi on töötanud üle 95 filmi juures kas režissööri, operaatori, produtsendi või stsenaristina. Tal on ka rahvusvahelise koostööprojektide kogemus.


Ulla Turunen (Soome) on töötanud vabakutselise helindajana mitmete Soome taustaga dokumentaalfilmide juures. Turunen on töötanud üle 60 filmiga kas režissööri, monteerija, stsenaristi või helindajana. 


PILET: 4 € Piletid müügil 30 minutit enne algust kohapeal sularahas.

Toimumiskoht: Tallinna Kultuurikatel, Põhja pst 27a, III korrus 


Lisainfo: Tallinna Kultuurikatla loovharidus: Dagmar Kase, projektijuht, dagmar.kase@kultuurikatel.ee, +372 58874921

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles