Velman: Belobrovtsev tõestab, et venekeelsed noored võivad poliitikas läbi lüüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Vladimir Velman.
Riigikogu liige Vladimir Velman. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liige Vladimir Velman tõdes, et sotsiaaldemokraat Vadim Belobrovtsevi tõus Tallinna abilinnapeaks näitab, et vene keelt kõnelev aktiivne noor võib Eestis parteipoliitikas karjääri teha.

«Mul on raske seda sammu kommenteerida,» ütles Velman Belobrovtsevi nimetamisest rääkides venekeelsele Postimees.ee’le.

«Ilmselt tahtsid sotsid venekeelsetele valijaile näidata, et mitte-eestlasi edutatakse ka nende parteis kõrgetele ametikohtadele,» ütles Velman, kinnitades, et venekeelsete inimeste esindatus poliitikas on viimasel ajal paranenud.

Küsimusele, kas võib Belobrovtsevi nimetamine olla pelk kattevari ning sisuliselt sotside poliitikas mingeid muutusi ses osas kaasa ei too, vastates nentis Velman, et see võib olla üsna tõelähedane spekulatsioon, aga ta ei taha, et nii läheks.

«Tahaks, et sotsid poleks rahvuslikult orienteeritud, vaid tõeliste sotsiaaldemokraatide kombel sotsiaalselt orienteeritud,» sõnas Velman, kelle hinnangul võib sotside sammu põhjusena näha lähenevaid valimisi.

«Et Eesti poliitikas oleks rohkem mitte-eestlastest noori, oleks lihtsalt vaja rohkem aktiivseid ja asjast huvitatud venekeelseid noori,» leidis Velman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles