Tallinna suuravariis osalenud BMW juhile esitati kuriteokahtlustus

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud kevadel juhtus Tallinnas suur avarii, kus sai vigastada 14 inimest. Ekspertiis tuvastas, et õnnetuse põhjustanud noormees oli joobes.
Möödunud kevadel juhtus Tallinnas suur avarii, kus sai vigastada 14 inimest. Ekspertiis tuvastas, et õnnetuse põhjustanud noormees oli joobes. Foto: Martin Ilustrumm

16. mail Tallinnas Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava ristmikul suuravariis osalenud BMW juhile Gregorile esitati kuriteokahtlustus raske tervisekahjustuse tekitamises ettevaatamatusest.

«BMW juhile on tänaseks esitatud kuriteokahtlustus paragrahv 422 lg1 järgi. See tähendab siis mootorsõiduki juhi poolt liiklus- või käitusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud raske tervisekahjustus,» kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas Postimehele.

«Hetkel teostatakse täiendavaid menetlustoiminguid,» lisas ta enamat selgitamata. Veel pole teada, kas asi jõuab ka kohtusse.

Kallas ütles, et BMW juhi suhtes pole kohtueelse menetluse käigus ühtegi tõkendit rakendatud. «Ei ole alust arvata, et ta hakkaks menetlusest kõrvale hoiduma,» põhjendas Kallas, lisades, et siiani pole ta seda teinud.

16. mai hommikul põrkas mööda Tartu maanteed linnast väljuval suunal liikunud 22-aastase Gregori juhitud sõiduauto BMW kokku Lastekodu tänava poolt Fr. R. Kreutzwaldi tänavalt vasakpööret Tartu maanteele teinud sõiduautoga Mercedes-Benz, mida juhtis 42-aastane Eve.

Tunnistajate väitel põhjustas avarii punase tulega ristmikule välja sõitnud BMW juht, kellel tuvastati ka alkoholijoove. Toksikoloogiaekspertiis näitas, et juhil tuvastati alkoholi veres mõnevõrra üle seaduses kehtestatud piirmäära (0,55 mg/g - toim.), kuid tegu ei olnud kriminaalse joobega. Nimelt võib liiklusseaduse kohaselt inimese veres olla kuni 0,2 mg/g alkoholi. Joobeseisund on inimesel kui tema veres on alkoholi 1,5 mg/g või rohkem. Narkootilisi aineid tema organismist ei leitud.

Esialgsetel andmetel ületas BMW juht ka kiirust. Seda kinnitasid riiklikult tunnustatud liikluseksperdid Janek Luppin ja Hans Rämmal, kelle esialgsel hinnangul sõitis BMW juht ligi 100 km/h.

Toona ei olnud antud kriminaalasja raames veel kellelegi kahtlustust esitatud. Kahtlustus esitati BMW juhile seejärel, kui kõik tunnistajad ja kannatanud olid üle kuulatud.

Liiklusõnnetuses osales kokku 16 inimest, kellest 13 viidi sündmuskohalt haiglasse ning üks pöördus sinna paar tundi hiljem ise. Nendest 16 inimesest oli kuus jalakäijat, sealhulgas kaks last. BMW-s oli neli inimest ja Mercedeses istus kuus inimest – nende seas samuti kaks last.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 422 alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud raske tervisekahjustus. Juhti võidakse karistada kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles