Lasnamäel visati kass aknast välja

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aknast välja visatud kass loomade hoiupaigas.
Aknast välja visatud kass loomade hoiupaigas. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Lasnamäel Kihnu tänaval visati ühes korteris toimunud peo käigus aknast välja kass.

Niisuguse teate edastas politsei eile hommikul MTÜ-le  Loomade Hoiupaik. Loomapüüdjad toimetasid suurte vigastustega kassi Sinirebase 24 asuvasse loomade hoiupaika, kus selgus, et loomal on mitmed lahtised luumurrud ja muud vigastused. Vaatamata esmaabile ja ravile suri kass järgmisel ööl, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tallinna keskkonnamet avaldas kahetsust, et sellised juhtumid endiselt leiavad aset arenenud ühiskonnas ning meenutas, et loomade väärkohtlemine on karistatav vastavalt loomakaitseseadusele. Seaduse kohaselt võib kohus sellise teo eest karistusena mõista rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse ning lisakaristusena loomapidamisõiguse äravõtmine kuni viieks aastaks.

Keskkonnaamet palub inimestel, kes näevad pealt looma väärkohtlemist, sellest viivitamatult teavitada politsei- ja piirivalveametit lühinumbril 112. Tuginedes seadusele ja  teatajatelt laekunud informatsiooni põhjal, on politseil võimalus alustada menetlust looma suhtes lubamatu teo toime pannud isikute tuvastamiseks ning karistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles