Andres Pajula: ligi pooltes Tallinna koolides on õhtune õpe

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula.
Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula. Foto: Egert Kamenik.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul on ligi pooltes Tallinna koolides õhtune õpe, kuid see on ajutine nähtus ja normaliseerub viie aasta pärast.

«Oleme suhteliselt täpselt suutnud ennustada, kuidas õpilased liiguvad. Kui pealinna tuleb rohkem inimesi elama, siis suureneb ka laste arv. Iseenesest fakt, et meil on rohkem lapsi, on äärmiselt rõõmustav,» sõnas Pajula.

Pajula sõnul hakkab laste arv viie aasta pärast muutuma ja see mõjutab kindlasti koolikohtade arvu, sestap tuleb selliseid protsesse juba täna ette näha. «Ütleme ausalt, kui me oleksime siin kolm aastat tagasi ehitanud vajadusest lähtuvalt lasteaedu, niipalju kui tookord oli vaja, siis praegu me peaksime neid kinni panema. Võtsime kasutusele moodulid ja muud ajutised lahedused,» ütles ta. «Ka koolide puhul me ei ütle praegu, et poolteist vahetust on hea, aga see aitab meil tõusulaine üle elada.»

Õhtust õpet on olude sunnil järjest rohkem. «Ma peast seda arvu ei tea, aga neid koole on järjest rohkem. Kui aastaid tagasi oli õhtuse õppega koole üksikuid, siis nüüd on ligi pooltes koolides see nihutatud õppekava algus,» selgitas Pajula.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles