Tallinn asutab oma tööbüroo

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötute klubi.
Töötute klubi. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsuses vastu võetud Tallinna teises abipaketis on muuhulgas üheks uueks tegevussuunaks ettevõtlusameti juurde tööbüroo loomine.


«Büroos hakkavad kaks spetsialisti tegelema igapäevaselt inimeste suunamisega sotsiaalsetele töökohtadele, uute sotsiaalsete töökohtade väljaselgitamise ja sotsiaalse hõive koordineerimisega ning vajadusel ka nõustamisega,» selgitas abilinnapea Eha Võrk Raepressi vahendusel.

Tööbüroosse koondatakse info erinevatelt linna asutustelt ja ettevõtetelt, vajadusel abistatakse sobivate kandidaatide valikul, monitooritakse ja antakse tagasisidet. Tööbüroo tegevuse toena on kavas välja töötada veebilahendus nii tööotsijale kui tööpakkujale.

Samuti jätkatakse töötute klubide tegevuse ja nende jätkuprogrammide toetamist. Kui 2009. aastal käivitati kaks töötute klubi, siis 2010. aastal korraldatakse juba ühtekokku 26 töötute klubi (18 linnaosade valitsustes, neli TAK-is ja neli TTTK-s). Klubide eesmärgiks on valmistada töötuid ja sotsiaalsetel töökohtadel töötavaid inimesi ette edukaks tööotsinguprotsessiks, suurendada motivatsiooni tööturul konkureerimiseks ja kasvatada enesehinnangut.

Ühtlasi õpivad töötud näiteks koostama elulookirjeldust ja kasutama arvutit ning valmistuvad kogenud psühholoogide juhendamisel töövestlusteks. Ka on töötute klubi liikmetel ja teistel töötutel võimalik osaleda linna korraldatud tasuta arvuti-, keeleõppe jt. kursustel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles