Kergliiklusteede võrgustik laieneb

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus kiitis heaks Tallinna linna, Harku valla ja Saue valla koostöö­kokkuleppe projekt, mille eesmärk on Paldiski maantee kergliiklustee rajamine lõigus Järvekalda tee kuni Tähetorni tänav.

Tallinna linn kavandab 2016. ja 2017.a. eelarve projektis rahalised vahendid projekti «Paldiski maantee kergliiklustee lõigus Järvekalda tee kuni Tähetorni tänav» ehitustööde läbiviimiseks, eesmärgiga uuendada Tallinna linna ja Harku valla ning Saue valla  koostööna piirkondlikku kergliiklusteede võrku ühisprojekti raames, mille tagab koostöölepingu allkirjastamine Harku ja Saue valdadega, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Ühist  koostööprojekti rahastatakse 85 protsendi ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fondist.

«Harku vallas ühendaks rajatav uus, Paldiski maantee kergliiklustee tee Harku aleviku  Instituudi tee ja Tähetorni tee. Tegemist on väga suure koormusega maanteega, kus on vaja tõsta liiklusturvalisust,» selgitas abilinnapea Kalle Klandorf.

Tee ääres on mitmed ettevõtted, kuhu liigutakse ka jalgsi Harku alevikust ja linna poolt. Saue valla koostöö Harku valla ja Tallinna linnaga loob Hüürust ühenduse Harku järve ja Õismäega olemasoleval vanal raudteetammil asuva kergtee kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles