Fotod: Pirita linnaosavalitsus kolis jõe äärde

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avasid abilinnapea Taavi Aas ja Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder pidulikult Pirita linnaosavalitsuse uue haldushoone aadressil Kloostri tee 6.

Kloostri tee 6 hoone sai linn vahetustehinguga, mille käigus tuli eraettevõtjal teha korda ja sisustada Kloostri tee 6 hoone vastavalt linnaosavalitsuse vajadustele ning vastu sai ettevõte vana haldushoone aadressil Merivälja tee 24.

Endine restoranihoone on rekonstrueeritud igati linnosavalitsuse nõuetele vastavaks. Sissepääs on maja tagumisel küljel, kus on ka parkla. Kohe ukse kõrval on vastuvõtt, mille ametnikud suunavad külastaja õigesse kohta. «Esimesel korrusel on kõige käidavamad kohad, rahvastikuregister, arhitekt ja linnamajandusosakond,» rääkis Mölder.

Hoone eripära on see, et kabinettide vahel on lükandseinad, nii et vajadusel saavad töötajad omavahel otse suhelda.

Nüüd on linnaosavalitsusel olemas ka oma saal, mida saab kasutada rahvarohkemate ürituste läbiviimisel. «Meie saali mahub 100-125 inimest ja siin saab pidada detailplaneeringute avalikke arutelusid. Samuti hakkavad siin toimuma halduskogu istungid ja saab ka muid asju teha. Varem pidime kõikide arutelude tarbeks kinni panema kas sotsiaalkeskuse või vaba aja keskuse. See aga tähendas nendel päevadel rentnike tegevuste takistamist,» rääkis Mölder.

Hoone keldrikorrusel on lao- ja rendipinnad, esimesel korrusel suurem osa töötajaid ning teisel korrusel linnaosavanema ja veel paari ametniku kabinetid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles