Tallinna lennujaam plaanib mitmeid muutusi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaama sisevaade.
Tallinna Lennujaama sisevaade. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna lennujaama ootavad järgnevatel aastatel ees mitmed muudatused, plaanis on lennuterminali laienemine, lennuraja pikendamine ja ka suure parkimismaja ehitamine.

Tallinna lennujaama üks olulisemaid tulevikuplaane on lennuraja pikendamine umbes 400 meetri võrra, samuti ruleerimistee pikendamine ja läbilaskevõime suurendamine, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat». Enamik muudatusi on aga seotud lennujaama reisijate terminaliga.

Lennujaama ja Ülemiste järve vahele ehitatakse kolmekorruseline parkimismaja, mille kaks korrust jääb maa alla, samuti pikeneb lennujaama Tartu maantee poolne osa kümme meetrit, kuhu suunatakse kogu reisijate voog.

Praegu on lennuterminali projektid planeerimisfaasis, kõik peaks aga valmis saama 2017. aasta lõpus, vahetult enne seda, kui Eestist saab Euroopa Liidu eesistujamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles