Galerii: Raekoja platsi jõulupuul süüdati esimene advendiküünal

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea ülesandeid täitev Taavi Aas ja Tallinna praost Jaan Tammsalu süütasid täna Raekoja platsi kuusel esimese advendiküünla.

Aas ütles, et praegu on õige hetk vabaneda pingetest ja stressist, süveneda enesesse ja mõelda sellest, mis on kõige olulisem. «Leidkem aega sel kaunil jõulueelsel ajal oma lähedastega koos olla ning meenutada ja mälestada neid meile kalleid inimesi, kes maistelt radadelt jäädavalt lahkunud,» ütles ta linna pressiteenistuse teatel.

Ta meenutas, et esimese jõulukuuse püstitasid raekoja ette Mustpeade vennaskonna kaupmehed 1441. aastal. «See oli kogu maailmas esimene avalik jõulupuu. Nõnda siis on kristliku maailma ühele ilusamale jõuluaja traditsioonile alus pandud just Tallinnas,» ütles Aas.

Advendiküünla süütamise üritusel laulsid Tallinna praostkonna koorid: Jaani koguduse kammerkoor ja segakoor, Kaarli koguduse kontsertkoor, Toompea Kaarli koguduse kammerkoor Canorus, Nõmme Rahu koguduse segakoor, Peeteli koguduse kammerkoor, Püha Vaimu koguduse kammerkoor ning külalistena Tallinna Kammerkoor ja Tallinna Tuletõrjeühingu segakoor Sõprus. Küünla süütamise järel lõid jõulupuul särama elektriküünlad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles