Palts keelaks IRLi liikmetel Tallinna TVs esinemise

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Palts
Tõnis Palts Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Endine riigikogu liige Tõnis Palts palus esmaspäeva Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisuse koosoleku päevakorda lisada punkti, mis tauniks erakonnaliikmete esinemist Tallinna TVs, kuna tema hinnangul toetavad poliitikud ja arvamusliidrid Tallinna linna meediakanalites osalemisega poliitilist korruptsiooni.

Palts saatis eile erakonna eestseisusele järgmise kirja:

«Palun lülitada 7. detsembri eestseisuse koosoleku päevakorda punkt «Osalemisest Tallinna Linnavalitsuse meediakanalites».

Eestseisuse koosoleku otsuse projekt: IRLi eestseisus taunib edaspidi IRLi poliitikute esinemist Tallinna Linnavalitsuse meediakanalites nii intervjuude andmise näol kui ka osalemist erinevates TTV saadetes. Samuti kutsume üles ka poliitikuid teistest erakondadest ning endast lugupidavaid eestimaalasi seda põhimõtet järgima.

Selgitus.

Olukorras, kus sisuliselt maksumaksja raha eest saab tagada omale lõputult eetriaega, on Savisaare linnameedia muutunud suureks ohuks Eesti demokraatiale. Oma ambitsioonide elluviimiseks soovib Savisaare meediamasin näida sõltumatu, kutsudes sinna esinema ka oponenente neile sobival ajal ja teemal, olles eelnevalt ettenägelikult hoolitsenud selle eest, et nende vastasleeri sõnum kõlama ei jääks.

Teiseks vähendab olukord, kus maksumaksja rahaga ülalpeetav meediakanal edastab ka reklaami, sõltumatute meediakanalite elujõudu, mis võib viia nende arvu vähenemisele.

Poliitikute ja arvamusliidrite osalemine selles näilisuses on sisuliselt osalemine poliitilisele korruptsioonis.»

Endine Tallinna linnapea Palts on ka varem sel teemal erakonnaliikmete poole pöördunud. Üks Paltsi varasem kiri:

«Kui tahame Tallinnast korruptsiooni välja juurida, siis peame kõigepealt ise lõpetama selles osalemise. Tahan viia eestseisusesse otsuse projekti, mis välistab IRLi poliitikute esinemise Tallinna TVs, tõkestab meie inimeste intervjuud Tallinna linna meedias ning millega me kutsume üles ka poliitikuid teistest erakondadest ning endast lugupidavaid Eesti kodanikke seda põhimõtet järgima.

Ettepanek eestseisusele - boikott Tallinna TV-le

Olin Tallinna linnapea enne Savisaare diktatuuriepohhi. Mäletan, kuidas käis võitlus linna meediakanalite (de)politiseerimise üle ja näen, kuhu see asi tänaseks on jõudnud. Mul on meie linna pärast suur mure. Erakonna eestseisuse liikmena otsustasin algatada arutelu, mis viiks meid Tallinna suunal reaalse tegevuseni. Aga eelnevalt tahan ka teie arvamust kuulda.

Tallinna meedia on Brežnevi pakike

Mäletate? Et nõukogude ajal head ilukirjandust soetada, tuli see osta komplektis suure juhi teosega. Nii on ka Tallinna meediakanalid loodud selleks, et propageerida keskerakondliku linnavalitsuse «kangelastegusid», neid tüüpe inimeste teadvuses hoida ning sel viisil katkematut valimisreklaami teha. Et seda varjata, kutsutakse vahepeal saadetesse ka teiste erakondade poliitikuid ja nii-öelda neutraalseid spetsialiste.

Mida Tallinna linnameedia tegelikult tähendab? Savisaarlased möönavad sellise tegevusega, et nende saavutused ja isikud ei ületa ERRi, Kanal2, TV3, Kuku, Delfi, EPLi, Postimehe ja teiste päris meediakanalite uudiskünnist. Välja arvatud muidugi juhul, kui mõni neist varastamisega vahele jääb ja vangi pannakse, aga ka siis esitab Tallinna TV juhtunust versiooni, mis poliitiliselt sõltumatute kanalite uudistega kokku ei lange.

Nii võtavadki keskerakondlased meie endi raha, et meile läbi oma propagandistliku kõverpeegli oma tegevustest kiidulaulu esitada. Seda muidugi selleks, et saada uuesti valitud ja tagada endale töökohad, mis võimaldavad Tallinnas tegutsevate ettevõtjate seas oma mõjuvõimuga kaubelda. Tegemist on selgelt poliitilise korruptsiooniga, et mitte öelda vargusega. Ja meie ise maksame makse, et meie käest saaks varastada!

Ettepanek erakonna eestseisusele

Kui tahame Tallinnast korruptsiooni välja juurida, siis peame kõigepealt ise lõpetama selles osalemise. Tahan viia eestseisusesse otsuse projekti, mis välistab IRLi poliitikute esinemise Tallinna TVs, tõkestab meie inimeste intervjuud Tallinna linna meedias ning millega me kutsume üles ka poliitikuid teistest erakondadest ning endast lugupidavaid Eesti kodanikke seda põhimõtet järgima.

Värvime selle varguse tugevate tumedate toonidega üle ja jätame keskerakondlased üksi oma karikatuursesse mikrokosmosesse. Linnakodanikku huvitab, et avati Kalaranna tänav ja kus see asub, mitte aga see, kes keskerakondlastest seda avamas käis ja kes Savisaare vihmavarju hoidis.

Me peame muutma Tallinna meedia reaalseks infokanaliks, milles ei virvenda populaarsusejanus vingerdavad poliitikud, peame selle maksumaksja raha raiskamise lõpetama ning vabaneva eelarvega midagi mõistlikumat tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles