Harjumaa turvalise kooli tiitli pälvis tänavu Saue gümnaasium

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue gümnaasium.
Saue gümnaasium. Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Esmaspäeval kuulutati projekti «Turvaline kool 2015» Harjumaa parimaks eeskujuks Saue gümnaasium, kokku osales tänavu üheksa kooli.

Harjumaa Omavalitsuste Liidu (HOL) poolt anti Saue gümnaasiumile üle rändkarikas ning Eesti Tervisedenduse Ühingu ja Eesti Haigekassa poolt seinaplaat «Turvaline kool».

Projekti eesmärkideks on eelkõige tähtsustada turvalise kooli teemat ning välja selgitada ja tunnustada aktiivselt turvalisusega tegelevaid koole Harjumaal. Projekti raames täidavad koolide töörühmad enesekontrolli küsimustikud, viivad läbi küsitluse lastevanemate seas ning neid külastab ka «Turvaline kool» töögrupp, kuhu kuuluvad kõikide koostööpartnerite esindajad.

Projekti algataja on Eesti Tervisedenduse Ühing. Igal aastal tõstetakse esile ühte kooli, kes saab seinaplaadi «Turvaline kool» ja HOLi poolt rändkarika. Kolmele parimale koolile on välja pandud auhinnad Operation Lifesaver Estonia ning politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri poolt. Kõikide koolide esindajad on kutsutud tunnustamisüritusele ja koolitusseminarile.

Nelja aasta jooksul on konkursil osalenud 23 Harjumaa kooli. Koolid võivad osaleda ka mitmel aastal. Sel aastal osales projektis üheksa kooli.

2012. aastal alustatud pilootprojekti eesmärgiks on aidata ja toetada koole turvalisuse laiapõhjalisel enesehindamisel pakkudes selleks Maailma Terviseorganisatsiooni praktikale toetuvat hindamistööriista ning nõustamist ja sisendit arengukavadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles