Vaata, millised keskerakondlased nurjasid parkimistasude tõusu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istungitesaal.
Tallinna linnavolikogu istungitesaal. Foto: Jaanus Lensment

Keskerakondlikku Tallinna linnavõimu tabas eile tööõnnetus, kui selgus, et kesklinna parkimistasude tõusu jõustamiseks ei saadud kokku vajalikku häälte arvu.

Nimelt oli kohaliku maksu tõstmiseks vaja volikogu häälteenamust ehk 79-liikmelises linnavolikogus 40 häält. Paraku oli hääletuse ajal saalis vaid 39 keskerakondlast ning eelnõu jäi vastu võtmata. See omakorda tähendas, et Tallinna tuleva aasta eelarve vastuvõtmisel ei saa suurenevaid parkimistasusid tulude hulka arvata. Selle tõttu jäeti eelarve kolmas lugemine pooleli ning viiakse lõpule järgmisel nädalal toimuval erakorralisel istungil.

Parkimistasude tõusu hääletamisel puudusid saalist Keskfraktsiooni liikmed Vladimir Afanasjev, Vladimir Panov, Dmitri Pavlov, Anton Stalnuhhin, Aleksandr Zdankevitš ja Natalia Vaino. Meelis Pai viibis istungi protokolli kohaselt küll saalis, kuid ei hääletanud.

Vaino puudus ka teiste päevakorrapunktide hääletuste ajal. Ülejäänud mainitud keskerakondlased aga olid parkimistasude tõusule eelnenud ja järgnenud päevakorrapunktide ajal saalis ja võtsid hääletamisest osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles