Savisaar: linn käitus Keskerakonnale ruume andes mõistlikult

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna kontor Toom-Rüütli tänaval.
Keskerakonna kontor Toom-Rüütli tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kinnitas vastuses linnavolinik Madis Kübara arupärimisele, et linn tegi Toom-Rüütli 3/5 asuva hoone ruumide erakonnale üleandmise puhul mõistliku otsuse.


Vastuseks küsimusele, miks anti ruumid Keskerakonnale päriseks vaatamata nendepoolsele lepingu mittetäitmisele, teatas Savisaar, et kokkuleppe sõlmimise ajaks oli erakond täitnud 80 protsenti oma investeeringulubadusest.

Seda, et linna lepingupartnerilt kohustuste täitmisega hilinemise eest leppetrahvi ei nõudnud, nimetas linnapea mõistlikuks otsuseks.

«Tallinna linna esindaja langetas olemasolevate volituste piires majanduslikult igati mõistliku otsuse. Kokkuleppe sõlmimise eesmärk ei ole asuda teise osapoolega eeldatavalt pikalevenivasse keerulisse ning ka majanduslikult kahjulikku juriidilisse vaidlusesse, vaid mõlema osapoole õigustatud huvide realiseerimine, milleks antud juhul on kaasomandis olevale kinnisasjale uue elukaare loomine,» seisab Savisaare vastuses arupärimisele.

Linnapea rõhutas ka seda, et Tallinna linn on endiselt Toom-Rüütli 3/5 hoone üks kaasomanikest ning linnal on võimalus teostada oma omanikuõigusi. See andvat ka võimaluse kontrollida, et Keskerakond investeeriks hoonesse veel kaks miljonit krooni, nagu partei on lubanud vastutasuks viivitamise eest teha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles