Uued linnakodanikud said raekojas nimetunnistused

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel pidulikul vastuvõtul raekojas said nimetunnistused 51 mullu novembris ja detsembris sündinud last.

Värsketest nimetunnistuste saajatest olid 26 poisid ja 25 tüdrukud. Nelja perre sündis kolmas laps, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Uusi linnakodanikke ja nende vanemaid Tallinna kõige esinduslikumasse hoonesse tervitama tulnud Tallinna linnasekretär Toomas Sepp rõhutas oma pidulikus kõnes, et imelise lapsepõlve kujundamine on väga pingeline, kuid õnnetoov töö. «Tallinn austab ja väärtustab vanemaid, kes on otsustanud kinkida inimesele elu,» ütles linnajuht. «Aitäh teile, lapsevanemad, et olete siin oma imeliste tüdrukute ja poistega, tulge kindlasti mõne aja pärast tagasi!»

Linnasekretär kinkis päevakangelastele Helina Tilga joonistusega piimakruusi koos pudrukausiga ning nimetunnistuse, mis on Tallinna vapiga kaante vahel.

Tallinnas oli mullu novembris-detsembris iive positiivne, nendel kuudel registreeriti Tallinna perekonnaseisuametis 883 lapse sünd ja 721 isiku surm.

Populaarsemad tüdrukute nimed sel perioodil olid Sofia, Laura, Eliise ja Anastasia. Poistele pandi sagedamini nimeks Robin, Robert, Oliver ja Maksim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles