Mupo võttis jääpurikad luubi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatussilt Eesti Panga hoone juures.
Hoiatussilt Eesti Panga hoone juures. Foto: Liis Treimann

Linlaste ohutuse tagamiseks on munitsipaalpolitsei patrullid alustanud teede ning ehitiste lumest puhastamise regulaarset kontrolli ning tuletavad majaomanikele meelde nende kohustusi.

«Põhilised magistraalteed on linnas hetkel rahuldavas korras ning läbitavad. Probleeme on kohati kõnniteedega, kuid vastutavatele isikutele on probleemist juba teada antud ja sellega tegeldakse,» rääkis Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

«Õnneks jääpurikaid veel palju ei ole, kuid mitmetel katustel on juba varisemisohtlikult palju lund. Jääpurikad olid näiteks Faehlmanni 27, 28 ning 30 majadel, nende omanikega on ühendust võetud. Samuti oli näha suuremat lund Maakri 19/21 hoonel, mille kohta on meile saabunud ka kodaniku avaldus. On alustatud väärteomenetlus,» lisas Belobrovtsev.

«Esialgu ei ole plaanis majaomanikke trahvima hakata, aga kui näeme, et olukord ohustab inimesi ning hoone omanik või ühistu midagi ette ei võta, siis tuleb kasutusele võtta ka karmimad abinõud.»

Kui purikate või lume kõrvaldamine osutub kohe võimatuks, siis tuleb jalakäijate ohutuse tagamiseks paigaldada ohtlikesse kohtadesse hoiatusmärgid ja piirdelindid.

Suurtest jääpurikatest, varisemisohtlikust lumest katustel või puhastamata kõnniteedest ja tänavatest palub Munitsipaalpolitsei teada anda ööpäevaringsel infotelefonil 14 410.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles