Lasnamäe juhid mälestasid hukkunud juute

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lasnamäe linnaosavalitsus

Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva ja tema asetäitja Jaanus Riibe mälestasid Eestis hukkunuid juute.

Täna, rahvusvahelisel holokausti mälestuspäeval, asetasid Jufereva ja Riibe pärjad Tallinnasse küüditatud Prantsuse juutide mälestusmärgile. Pärgade asetamisel osalesid ka Eesti Juudi Kogukonna juhatuse liige Aavi Dobrõš ja Prantsuse suursaadik Michel Raineri, teatas linnaosavalitsuse pressiesindaja.

Tallinnasse küüditatud Prantsuse juutide mälestusmärk avati Lasnamäel Meeliku tänaval 2015.aastal. Aastail 1942-1944 küüditati Prantsusmaalt 79 konvoid juute. Üks neist, 73. konvoi, suunati Baltimaadesse. Osa 73. konvoi küüditatutest sattus Tallinnasse. Neist 24 meest olid saadetud sunnitöödele praeguse Lasnamäe territooriumil asunud laagrisse. Sõja lõppemisel jäid need 24 inimest ainsateks ellujäänuteks 73. konvoi 878 deporteeritust.

Seoses leinapäevaga märkis Jufereva: «On tähtis teada ja mäletada ajaloo tumedaid tahke, et ära hoida nende kordumist tulevikus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles