Uus bussijäneste kontrollimise süsteem on kasvatanud piletitulu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paberist bussipiletid kaovad järgmisel aastal ära.
Paberist bussipiletid kaovad järgmisel aastal ära. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Alates oktoobrist Tallinna munitsipaalpolitsei katsetatav uus piletikontrollimistaktika on märgatavalt kasvatanud piletitulu.

Kõigi bussijäneste kiire trahvimise asemel lähenetakse nüüd paindlikumalt - see tähendab, et piletikontrolörid vaatavad iga rikkumist individuaalselt ja kui tegemist ei ole just korduva piletita sõitjaga, siis antakse inimesele trahvi maksmise asemel võimalus osta pilet bussijuhi käest või mobiiltelefoni teel.

Kui kontrollimise käigus ilmneb, et inimene on ka varem pileti ostmata jätnud, siis ta aga rahatrahvist ei pääse.

«Kontrolltaktika muutmise eesmärgiks on suurendada ühistranspordi piletitulu ning olla vastutulelikum ja paindlikum linnakodanike suhtes,» rääkis Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

«Praegu tundub, et selline uudne mehhanism on end õigustanud, esimesed kalkulatsioonid näitavad, et piletitulu on märgatavalt tõusnud. Võrreldes eelmise aasta oktoobriga on selle aasta oktoobrikuu piletitulu tõusnud 2,2 miljoni krooni,» lisas Belobrovtsev.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles